• Marktleider in 3D Printing
  • Hoogwaardige service en support
  • Fysieke showrooms
MetaQuip MQ6040 Lasersnijder LITE 2 PLUS 60W
MetaQuip MQ6040 Lasersnijder LITE 2 PLUS 60W 4490,- Excl. BTW

MetaQuip MQ6040 Lasersnijder LITE 2 PLUS 60W

2 Weken
SKU: MQ6040T2-60W
Informatie

De MQ6040 Lite 2 is MetaQuip’s vernieuwde basis model voor lasersnijden en lasergraveren en kan met een 60W laserbron geleverd worden. De MQ6040 is perfect in staat om een groot aantal materialen zoals hout, leer, karton, glas en een aantal kunstoffen nauwkeurig te bewerken. De Lite 2 voldoet volledig aan de CE machinerichtlijnen en is een laserklasse I apparaat: dus veilig onder alle omstandigheden. Ideaal voor scholen, thuisgebruik of startende bedrijven.
Lasergraveren - hout, leer, karton, glas en kunststoffen Lasersnijden - dun (tot 3-5mm) hout, leer, textiel en kunststoffen Eenvoudig te bedienen via de grafische controller en Laserworks software Werkoppervlak van 600 x 400mm Laservermogen  60W Gemotoriseerd bed - eenvoudig hoogte verstellen bij verschillende materiaal dikte Rode punt laser Laserklasse I - veilig in alle situaties zonder extra bescherming CE gecertificeerd - voldoet aan all geldende machinerichtlijnen

Lasersnijden

De MQ6040 LITE 2 is ook zeer geschikt voor lichter snijwerk (3-5mm dik materiaal) van stoffen, hout leer, textiel en een groot aantal kunststoffen zoals acrylaat. In de meeste gevallen raadt MetaQuip de 60W uitvoering aan als er plannen zijn om te gaan snijden met deze machine.

Laser Vermogen Acrylaat / Plexiglas Textiel / Leer Hout Marmer
40W 3-5 mm Goede resultaten bij lage snelheden 2-4 mm Te laag vermogen
60W 8-10 mm Goede resultaten 4-8 mm Te laag vermogen

THUISGEBRUIK, SCHOLEN OF STARTENDE BEDRIJVEN

De MQ6040 LITE is perfect geschikt voor hobby, scholen of startende bedrijven. De snij en graveersnelheid ligt wat lager dan bij de andere CO2 laser machines en focusseren van de laserkop dient handmatig te gebeuren maar dit is een volwaardige CO2 laser machine waar mooie werkstukken mee gemaakt kunnen worden. Met een MQ6040 LITE kunt u perfect het proces van digitaal ontwerp tot realisatie laten zien.

WERKOPPERVLAK

De MQ6040 LITE heeft een werkoppervlak van 60 x 40cm. Standaard wordt de machine geleverd met een messenbed waarop het te snijden of graveren materiaal geplaatst wordt, maar de MQ6040 LITE kan ook optioneel met een honeycomb bed geleverd worden. Een honeycomb bed ondersteund het materiaal beter, dit is vooral handig wanneer u flexibele materialen zoals stoffen snijdt of regelmatig kleine objecten maakt. Deze kleine objecten blijven na het snijden op het honeycomb bed liggen.

EENVOUDIGE BEDIENING

De gebruikte controller op de MQ6040 LITE is dezelfde als bij de andere CO2 laser machines. Op het volledig grafische display kunt u eenvoudig een laserjob voorbereiden en tijdens het snijden of graveren grafisch de voortgang volgen. Deze controller kent een heel goede foutafhandeling waardoor de machine eenvoudig te gebruiken is voor (niet technische) beginners, maar ook voor gevorderde gebruikers.

LASERWORKS LASERSOFTWARE

Het voorbereiden van de laserjob doet u via de meegeleverde lasersoftware. De Laserworks lasersoftware is eenvoudig te installeren en werkt zonder dongle, zodat u snel kunt wisselen van computer. Laserworks werkt op alle Windows besturingssystemen. Met deze software kunt u in meerdere lagen werken met in iedere laag aparte instellingen waardoor gecombineerde klussen met meerdere graveer-of snij instellingen een stuk eenvoudiger worden. Om te lasersnijden kunt u uw digitale ontwerp in vector formaat (o.a. ai of dxf) importeren of eenvoudige ontwerpen rechtstreeks in de lasersoftware creëren. Voor laser graveren kunt u foto’s en plaatjes direct importeren in de lasersoftware. In de meegeleverde Nederlandstalige handleiding staat uitgebreid beschreven hoe de lasersoftware en controller te bedienen.

COMPLEET GELEVERD

De MQ4040 LITE wordt geleverd met een luchtafzuiging om damp en stof die vrijkomt tijdens het laseren af te voeren. Luchtcompressor die er voor zorgt dat lens en laserkop zo lang mogelijk schoon blijft en industriële waterkoeler die ervoor zorgt dat de laserbuis tijdens het laseren gekoeld blijft. Het enige waar u voor hoeft te zorgen is een plaats voor de machine, stopcontact 230VAC en een luchtafvoer kanaal (100mm).

LASERVEILIGHEID EN CE CERTIFICERING

De MQ6040 LITE voldoet aan alle geldende CE machinerichtlijnen en laserveiligheidsnormen. De MQ6040 LITE is een klasse 1 laserapparaat wat betekent dat bij normaal gebruik nooit iemand aan laserstraling blootgesteld kan worden. Op het moment dat de laser geopend wordt schakelen direct alle lasers uit en wordt de huidige laserjob onderbroken. Veiligheid eerst.

EXTRA OPTIES

Honeycomb bed

Gebruik in plaats van het standaard messenbed een honeycomb bed zodat materialen goed vlak gelegd kunnen worden en kleine voorwerpen op het werkoppervlak blijven liggen.

Laptop met voor geïnstalleerde lasersoftware

Het is mogelijk om bij deze CO2 laser machine een laptop te bestellen met voor geïnstalleerde lasersoftware, zodat u zeker weet dat alles goed werkt.

Luchtfilters

Afhankelijk van het materiaal wat u bewerkt kunnen er schadelijke stoffen en gassen vrijkomen tijdens het laserproces. Daarnaast zijn er een aantal materialen die serieuze geuroverlast geven en is het niet altijd mogelijk een luchtafvoer naar buiten te realiseren. In die gevallen is het mogelijk om een industriële luchtfilter te gebruiken. Deze halen schadelijke gassen, stoffen en geur uit de lucht. De gefilterde lucht wordt vervolgens weer in de ruimte blazen.

Servicecontract

MetaQuip levert verschillende servicecontracten zodat u in geval van een probleem binnen een afgesproken tijd weer operationeel bent. Daarnaast biedt MetaQuip ook de mogelijkheid om het onderhoud van uw laser machine te doen.

Lasergraveer software

Om altijd goede graveringen te krijgen dienen foto’s en plaatjes omgezet te worden naar een aan/uit patroon waarmee de laser overweg kan. Dit is ook afhankelijk van het gebruikte materiaal. In de meegeleverde lasersoftware zijn er een aantal eenvoudige voorzieningen, echter wanneer u vaker gaat graveren is het gebruik van een programma als PhotoGrav aan te raden. Met PhotoGrav heeft u iedere keer een perfecte gravering.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »