• Marktleider in 3D Printing
  • Hoogwaardige service en support
  • Fysieke showrooms

3D Printers

De markt voor 3D printers is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Er zijn op dit moment veel verschillende fabrikanten die gebruiken maken van verschillende technieken. De grote variatie aan producten maakt het lastig voor consumenten, maar ook voor zakelijke, gebruikers, een goede keuze te maken bij het selecteren van de juiste 3D printer.

Techniek

Er zijn verschillende technieken beschikbaar. Hieronder staat kort omschreven hoe deze technieken werken. Voor iedere toepassing is een specifieke techniek geschikt. 

Fused filament fabrication (FFF)

FFF is een techniek waarbij plastic laag voor laag gestapeld wordt tot een product. Dit gebeurt door filament, een dunne draad plastic, te smelten en door een nozzle te extruderen in een bepaald patroon. Deze techniek wordt veel gebruikt voor rapid prototyping. Deze techniek is relatief gemakkelijk, goedkoop en produceert redelijk snel de te printen producten.

Stereolithography (SLA)

Met SLA wordt een vloeistof op een bepaald bed belicht door een laser waarbij het belichte deel uithardt. De uitgeharde vloeistof, ook wel resin genoemd, wordt het te 3D printen product. Deze techniek heeft een zeer hoge nauwkeurigheid en levert producten op met een mooie product finish.

Service

Wij helpen u graag bij het selecteren van het juiste product en nemen graag de tijd voor u in een van onze showrooms. Daarnaast kunt u ons ook altijd per e-mail en telefonisch benaderen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »