• Marktleider in 3D Printing
  • Hoogwaardige service en support
  • Fysieke showrooms
Magigoo Pro METAL
Magigoo Pro METAL 41,- Excl. BTW

Magigoo Pro METAL

€49,61
€41,00
Incl. BTW | Excl. Verzendkosten Excl. BTW | Excl. Verzendkosten
Op werkdagen voor 14:00 besteld, morgen in huis
EAN: 5350583999808
Informatie

Magigoo Metal voor Ultrafuse 316L metaal filament

Magigoo Metal is speciaal ontworpen voor de aanhechting van de eerste laag van BASF Ultrafuse 316L filamenten. Magigoo Metal is niet gevaarlijk, niet ontvlambaar & goedgekeurd voor gebruik in da nabewerking van BASF Ultrafuse 316L. Magigoo Metal zorgt voor eenvoudige verwijdering van onderdelen of groene delen van de bouwplaat.

Waarom Magigoo Metal?

BASF Ultrafuse 316L maakt de productie van massieve roestvrijstalen onderdelen van 316L-kwaliteit mogelijk door het gebruik van desktop FDM 3D-printers en een sinterproces. Ultrafuse® 316L-filament bestaat uit zeer verfijnde metaaldeeltjes ingebed in thermoplastische bindmiddelen. Dus als een gloeidraad bevat de metaal-polymeercomposiet geen van de beroeps- en veiligheidsrisico's die gepaard gaan met de behandeling van fijne metaalpoeders. Dit maakt betaalbaar, eenvoudig en veilig 3D-printen van roestvrijstalen onderdelen mogelijk.

Vanwege de thermoplastische aard van de filament bindende materialen en de differentiële thermische koeling tijdens FDM-afdrukken, zijn de geprinte delen die BASF Ultrafuse® 316L print gevoelig voor kromtrekken. Vanwege de delicate aard van het groene gedeelte, moet u bovendien voorzichtig zijn bij het verwijderen van onderdelen die zijn geprint in BASF Ultrafuse® 316L om vervorming van het onderdeel te voorkomen. Magigoo Metal zorgt voor een zekere en betrouwbare hechting tijdens het afdrukken en maakt een gemakkelijke verwijdering van het afgedrukte onderdeel mogelijk door onderdompeling in water, dus vermijd mogelijke schade aan het groene onderdeel.

Gebruik:

Voor het gebruik van Magigoo Metal met BASF Ultrafuse® 316L wordt een bouwplaattemperatuur van 95-105 ° C aanbevolen, maar de afdrukomstandigheden kunnen per printer verschillen.

  1. Schud de fles
  2. Breng aan op het gewenste gebied door de punt op het bed te drukken ( de binnenklep te activeren) en zo nodig te verspreiden.
  3. Print volgens de aanbevolen instellingen
  4. Na het afdrukken. Dompel het hele bed onder in water of week de onderdelen in water. Na een korte periode - meestal 30 minuten tot 2 uur, afhankelijk van de grootte van het onderdeel, moet het onderdeel vanzelf loskomen of gemakkelijk te verwijderen zijn met een zachte draai.
  5. Reinigen, gebruik een vochtige doek om de restanten te verwijderen

Veiligheid: 

Het gebruik van dit product met andere dan BASF Ultrafuse 316L-filamenten kan overmatige hechting veroorzaken en uw bouwoppervlak beschadigen. Volg de instructies in het technische gegevensblad voor de beste resultaten.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »