• Marktleider in 3D Printing
  • Hoogwaardige service en support
  • Fysieke showrooms
colorFabb Vibers PLA
colorFabb Vibers PLA €31,49 Excl. BTW

colorFabb Vibers PLA

€38,10
€31,49
Incl. BTW | Excl. Verzendkosten Excl. BTW | Excl. Verzendkosten
1-3 dagen
EAN: 8720039153288
Informatie

In samenwerking met het Nederlandse bedrijf Vibers heeft colorFabb een biobased formulering ontwikkeld, inclusief 10% olifantsgras. Dit type gras groeit ongelooflijk efficiënt en vangt 4 keer de hoeveelheid CO2 per hectare op in vergelijking met een regulier Europees bos. Het wordt geteeld op braakliggende grond die niet wordt gebruikt voor voedselteelt en heeft geen extra irrigatie nodig. Wat de natuur levert, is voldoende voor deze plant om te gedijen. Door de bladeren in de loop van de tijd weg te gooien, krijgt de grond belangrijke voedingsstoffen en wordt de bodem gerevitaliseerd. Eenmaal per jaar wordt de oogst binnengehaald, maar alleen de toppen, zodat de biodiversiteit intact blijft.

Het filament print ongelooflijk glad, met zachte matte oppervlakken en een geweldige haptiek. Elke PLA Vibers-print heeft een derde minder (!) koolstofvoetafdruk in vergelijking met regulier PLA. Het toevoegen van kleur aan deze formulering is wat het onderscheidt van alle andere met vezels gevulde materialen op de markt. Als je goed kijkt, zie je een vleugje cellulosevezels op het oppervlak van elk 3D-geprint onderdeel.

Dit filament wordt geleverd op een kartonnen spoel gemaakt van gerecycled karton om het gebruik van eenmalig plastic verder te minimaliseren.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »