• Marktleider in 3D Printing
  • Hoogwaardige service en support
  • Fysieke showrooms
colorFabb varioShore TPU Prosthetic
colorFabb varioShore TPU Prosthetic €44,79 Excl. BTW

colorFabb varioShore TPU Prosthetic

€54,20
€44,79
Incl. BTW | Excl. Verzendkosten Excl. BTW | Excl. Verzendkosten
3-5 werkdagen
EAN: 8720039153394
Informatie

varioShore TPU is bijzonder geschikt voor het printen van protheses en orthopedische hulpmiddelen. We hebben zilver aan onze formulering toegevoegd. Zilver staat bekend om zijn gunstige eigenschappen voor prothetische en orthopedische toepassingen.

Wikipedia: Medisch gebruik van zilver

Naast de toevoeging van zilver is deze versie van varioShore verkrijgbaar in drie huidtintkleuren: Lichtroze, Middelbruin, Donkerbruin. Printen bij een lagere temperatuur resulteert in een intensere huidskleur, printen bij een hogere temperatuur (waarbij het schuimmiddel wordt geactiveerd) resulteert in een meer poederachtige huidskleur, minder intens en een zachtere uitstraling.

VarioShore TPU Prosthetic heeft een paar belangrijke onderscheidende kenmerken: zijn variabele shore-hardheid, verminderd gewicht en dichtheid, en een zachte aanraking. varioShore TPU Prosthetic stelt gebruikers in staat om de dichtheid van het materiaal te variëren door de temperatuur en de materiaaltoevoer (snelheid en laagdikte) aan te passen. Bij temperaturen tussen 200 en 250 °C zal het materiaal beginnen uit te zetten tot ongeveer 1,4-1,6 keer zijn oorspronkelijke volume, waardoor de dichtheid wordt verminderd tot 0,7 tot 0,9 g/cm³. Dit betekent dat het materiaal kan worden geprint met lage doorstroomsnelheden (60-70%), om het actieve schuimen te compenseren, wat op zijn beurt zeer zachte geprinte onderdelen oplevert.

In samenwerking met Lubrizol ontwikkeld, is varioShore TPU Prosthetic een materiaal dat bij uitstek geschikt is voor het printen van prothetische en orthopedische onderdelen.

Houd er rekening mee dat de kleur kan veranderen, afhankelijk van de hoeveelheid schuimen. De kleur wordt lichter wanneer het materiaal in de maximale geschuimde toestand verkeert, in tegenstelling tot de niet-geschuimde toestand die een diepere en rijkere kleur laat zien.

De shore-hardheid varieert van 92A (niet geschuimd) tot 55A (maximaal geschuimd).

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »