• Marktleider in 3D Printing
  • Hoogwaardige service en support
  • Fysieke showrooms
colorFabb allPHA
colorFabb allPHA €41,49 Excl. BTW

colorFabb allPHA

€50,20
€41,49
Incl. BTW | Excl. Verzendkosten Excl. BTW | Excl. Verzendkosten
1-3 dagen
EAN: 8720039153561
Informatie

AllPHA is 100% biogebaseerd en 100% biologisch afbreekbaar in elk ecosysteem, zonder microplastics achter te laten.

Lees meer over duurzame materialen van colorFabb: hier


Het 3D-printfilament colorFabb allPHA (uitgesproken als Alpha) is het ultieme bioplastic. Polyhydroxyalkanoaten, afgekort als PHA, worden gecreëerd door een natuurlijk voorkomend proces genaamd fermentatie. Door bacteriën natuurlijke suikers en oliën te voeden, creëren de bacteriën "vet" cellen (de PHA). Het beste van PHA? Micro-organismen kunnen het weer eten aan het einde van de levensduur van de producten.

colorFabb allPHA-materiaal zal werkelijk afbreken in elk ecosysteem, zonder microplastics achter te laten. De snelheid van afbraak is afhankelijk van de dikte van het geprinte onderdeel en milieufactoren zoals warmte, vochtigheid en microbieel activiteit. Dit maakt allPHA heel anders dan PLA, dat alleen biologisch afbreekbaar is in een industriële compostomgeving.

AllPHA vertoont uitzonderlijke hechting tussen lagen onder de meeste printomstandigheden. Het materiaal voelt stevig en capabel aan en is bestand tegen zeer hoge temperaturen (>120C). In tegenstelling tot andere filamenten moet allPHA worden geprint op een koud bed, met 100% ventilatiekoeling. Als bonus stelt het gebruik van een niet-verwarmd bouwplatform gebruikers in staat om veel zuiniger en duurzamer te printen, omdat dit tijdens het printen een enorme hoeveelheid energie bespaart.

AllPHA is een geweldig materiaal voor elk project dat een meer duurzame aanpak vereist. Met verschillende mogelijkheden voor het einde van de levensduur en een inherente eigenschap om in de natuur op te gaan, is allPHA een werkelijk circulair materiaal.

Dit filament wordt geleverd op een kartonnen spoel gemaakt van gerecycled karton om het gebruik van eenmalig plastic verder te minimaliseren.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »