• Marktleider in 3D Printing
  • Hoogwaardige service en support
  • Fysieke showrooms
MetaQuip MQ6040 Lasersnijder LITE 2 PLUS
MetaQuip MQ6040 Lasersnijder LITE 2 PLUS 4499,- Excl. VAT

MetaQuip MQ6040 Lasersnijder LITE 2 PLUS

2 Weeks
SKU: MQ6040T2-60W
Information

MQ6040 LITE2 Desktop CO2 laser machine

Met de LITE2 creëert u hoogwaardige kwaliteit lasergraveringen en kunt u ook een groot aantal (organische) materialen perfect lasersnijden. Denk hierbij aan materialen zoals hout, leer, karton, papier maar ook kunststoffen zoals Acrylaat/PMMA.

De LITE2 wordt op een werktafel geplaatst en neemt daardoor minimaal ruimte in. De machine wordt compleet geleverd zodat u meteen kunt beginnen. De meegeleverde software is geschikt voor Windows, OSX en Linux en is erg gebruiksvriendelijk zodat u met minimale training snel de mooiste resultaten kunt realiseren.

Lasersnijden of lasergraveren is een ideaal proces voor het bewerken van een groot aantal materialen. De onzichtbare infrarood laser smelt of verdampt het materiaal, waardoor u kunt snijden (hoog laservermogen) of graveren (laag laservermogen). Gedurende het graveren zal de laser de toplaag verdampen, waardoor de oppervlakte structuur verandert.

MetaQuip-CO2-Lite-desktop-laserbuis

Laser klasse 1 – maximale veiligheid

Laserbewerking is een krachtig proces dat een breed scala aan materialen kan snijden of graveren met behulp van een hoogvermogen onzichtbare infrarood laser. Het snijden vindt plaats door het materiaal te smelten of te verdampen met een hoog laservermogen, terwijl graveren gebeurt met een lager laservermogen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat bij verkeerd gebruik lasers potentieel gevaarlijk kunnen zijn voor de ogen en huid.

Bij MetaQuip stellen we de veiligheid van onze klanten altijd voorop. Daarom is de LITE2 laserklasse 1 gecertificeerd, wat betekent dat het tijdens gebruik altijd veilig is. Dit betekent dat onze machines ingezet kunnen worden op een groot aantal plaatsen zonder verdere laserveiligheidsmaatregelen. Onze focus op veiligheid is van het grootste belang voor ons, en we nemen dan ook alle nodige voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van onze klanten te waarborgen.

 

Snel wisselen tussen materialen met de gemotoriseerde laserkop

MetaQuip’s LITE2 serie is uitgerust met een geavanceerde gemotoriseerde werktafel voor een naadloze en nauwkeurige laserbewerking. Hiermee kunt u na een materiaal wissel snel de juiste focus afstand instellen. Met onze recht-geleiders aan zowel de linker- als rechterkant, garanderen we robuuste en reproduceerbare resultaten bij elke bewerking.

Onze LITE machines zijn standaard voorzien van een honeycomb bed, wat zorgt voor een betere ondersteuning van uw werkstuk. Kies voor de LITE2 serie van MetaQuip en ervaar zelf hoe makkelijk en precies laserbewerking kan zijn!

MQ6040 Lite2+ CO2 desktop laser machine
Maquette en modelbouw met laser techniek

Extreem scherpe graveer-en snijresultaten

MetaQuip’s LITE2 serie levert extreem scherpe en nauwkeurige resultaten, zowel bij het lasergraveren als bij het lasersnijden. Onze klanten zijn keer op keer onder de indruk van de kwaliteit van de resultaten die onze machines leveren, en wij zijn er trots op dat we deze kwaliteit kunnen bieden tegen een fractie van de prijs van vergelijkbare machines.

Wij zijn zo overtuigd van de prestaties van de LITE2 serie dat we u uitnodigen om het zelf te komen bekijken. Ontdek hoe deze machine in staat is om zelfs de meest complexe ontwerpen en materialen aan te pakken en te produceren, met verbluffende precisie en finesse. Kies voor MetaQuip’s LITE2 serie en ontdek een wereld van mogelijkheden voor uw laserbewerking behoeften!

LITE2+ Desktop CO2 laser machine

Werkgebied standaard 600 x 400mm 

De MetaQuip LITE2 PLUS desktop CO2-lasermachine is nu verkrijgbaar met een ruimer werkgebied van 600x400mm! Snijd en graveer nu nog grotere objecten met hetzelfde gemak en precisie. Ervaar de ongeëvenaarde prestaties van deze krachtige en veelzijdige machine.

Ook leverbaar met een 400 x 400mm werkbed.

LITE2plus Desktop CO2 laser machine 60 x 40cm
CO2 Lite laser machine - closeup

Ultieme controle met de geavanceerde laser controller

Onze LITE2 PLUS is uitgerust met de allernieuwste generatie lasercontroller die we ook in onze productieseries gebruiken. Dit betekent dat u kunt rekenen op de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke lasercontroller die er is. Bovendien is deze controller volledig compatibel met de meest populaire lasersoftware.

Groter raam. Beter zicht.

We hebben het raam vergroot en gebogen over de hoek. Hierdoor is het zicht in de lasermachine aanzienlijk verbetert. Zowel grote als kleine mensen kunnen een stuk makkelijker in de machine kunnen kijken en zo het laserproces volgen.

MetaQuip CO2 laser Desktop LITE - topview

Maximale werkstuk belichting.
High-power LED verlichting

Optioneel

We hebben een (optionele) verlichtings uitbreiding gemaakt op basis van high-power LEDs waardoor onder iedere hoek een perfecte verlichting van het werkstuk ontstaat wanneer deze in de machine ligt. Hierdoor is de laseropdracht nog beter te volgen.

 

Wij streven naar perfectie door continue te verbeteren

De MetaQuip LITE2 desktop CO2 Laser machine heeft de volgende verbeteringen ten opzichte van de MetaQuip LITE1:

  • Volledig nieuw ontwerp. Tafelmodel.
  • Tot 2x hogere graveer-en snijsnelheden.
  • Stijver frame – stabieler en eenvoudiger afstellen.
  • Gemotoriseerd werkbed voor snel en eenvoudig wisselen tussen materialen.
  • Rode punt laser voor eenvoudig positioneren en controleren van laser opdracht op het werkstuk.
  • Zwaardere afzuiging. Maximale veiligheid.
METAQUIP LITE2 CO2 laser machine lasersnijder laser graveermachine

Geschikt voor thuisgebruik, scholen of startende bedrijven

De MQ6040 LITE2+ en MQ4040 LITE2+ zijn perfect geschikt voor hobby, scholen of startende bedrijven. Dit is een volwaardige CO2 laser machine waar mooie werkstukken mee gemaakt kunnen worden.

Reviews
No reviews found
Read or write a review
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »